All you need to know about Building Construction Interview Questions and Answers



Question 1- How Would You Remove Material And Waste From A Height? 



Answer - Lower properly using a hand line, or empty down a chute.


Question 2- What 2 Precautions Are Necessary In An Area Where Work May Take Place On A Fragile Roof? 

Answer - Crawling boards or stepping stools must be utilized when working on delicate rooftops.


Question 3- What Is The Greatest Menace On A Building Site? 

Answer- Poor Housekeeping.


Question 4- In Relation To Scaffolding What Are Toe-sheets For? 

Answer- To forestall articles tumbling off the scaffolding stage, or people slipping or turning out under the gatekeeper rail.


Question 5- What Type Of Protection Is A Must For Everyone On A Construction Site? 

Answer- A Safety Helmet



All you need to know about Building Construction Interview Questions and Answers




Question 6- Why Wear Hard Hats ( Safety Helmets) On Building Sites? 

Answer- As a protection against falling articles, and striking the head on structures.


Question 7- What Is The Minimum Age At Which A Person Can Obtain A Cscs Card So That He May Drive A Dumper On A Building Site?

Answer- 18 years.


Question 8- Must Sanitary Accommodation Be Provided By Civil Engineering Contractors For Persons Employed?

Answer- Yes


Question 9-Give Two Actions That Must Be Taken In Relation To An Excavation Or Opening In A Floor? 

Answer-  Fenced off, Cautioning notice.

Question 10- What Is The Minimum Acceptable Height Of A Toe Board?

Answer- 6" or 150 mm.


I hope you like it.

Comments

Popular posts from this blog

What kind of wood do you use in Timber House?

New house construction cost estimator.

Things to be considered while choosing a construction company